Tuesday, October 19, 2010

My FamiLy AgaiN<**>

Hai semua..
Hari ni nak sambg cite semalam....tie nak cite tntg abang tie yg sulung...

ABANG
Abang tie nama gelaran dia chong, pay atau fir...umur dia setahun tua dari tie..
keje sebagai mekanik di bengkel yang blh dikatakan famous arrr...jugak..(Napi Motor)kat kelante. Masih single mingle lgi..seorg yg pemalu dan tak banyk bercakap...antara adik2 tie adalah yg paling rapat dgn dia...makanan kegemaran dia nasi kerabu dgn minummm... minunan manis...(tak takut kena kencing manis)..sape2 yng masih kosong blh la nak berkenaln dgn abang tie..hhehehe

ADIK AMIN
Ini adik tie namanye fahmin.Anak no.3.masih lagi belajar ...tp dah sem akhir di UiTm Shah Alam..ambil jurusan pertanian. sangat suka buat bisness atau keja sendri...dah bertunang dgn org pasir mas. insyallah kalu jodoh panjang akan kawin tahun depan..fahmin nie anak yang baik.. suka bagi nasihat...seorg yg cermat.. nak makan sendiri pun berkira.. hehehe..dia tak suka sgt membazir makanan... kalu ada makanan diats meja yang lebih kat bawah saji.... mesti dia akan habiskan... dia cakap nanti makanan akan nangis ...:-(..baguskan dia...hehehehe

ADIK TINI
tini adik tie no.4..dah keje di syarikat TOYOTA di cawangan kelantan... dah berstatus tunang orang... tunang dia org Tumpat, kelantan.. keje kat Yusmira trading... kedai alat2 kosmetik... jd sape2 yang nak beli kete ke... bayar insuran kete ke... atau apa2 mengenai kete... blh ar minta tlng dia... dan sape2 yang nak beli alat kosmetik ke.. blh la orderr kat tie.. hehehe...tini nie anak yg akan kawin tahun dpn raya cina nanti... jd jemput2 lah dtg ye...

ADIK IMAN
anak no.5 dr 7.. hobi dia suka makan...sekrg belajar di tingktn 2.. thn dpn dah nak PMR..itupun kalu PMR tak dimansuhkan... keje dia kan umah makan, buang smpah, tgk TV dan bantu abah repair kete..sangat suka tgk TV yang jenis berteknologi dan sains... kat astro banyakkan...hari2 tido kul 3pagi sebb nak kena habiskan cite yg dia tgk... sampai g sekolh pun lambat...mujurlah tak kena tahan kat pintu [agar sekolah...tp yang bagusnye dia... selalu je masak untuk adik2 dia makan petng...bila adik balik sekolah makanan dah siap dia masak...TQ iman sebb tlng jaga adik2 ye... muah..

ADIK SIMA
adik yang sangat manja.... lansung tak boleh diusik.... sangat sensitif..tp pandai dalam pelajaran..thn nie dia ambik UPSR... mintak2 dia dapat 5A... sima ni sangat manja dengan ibu... tak blh tgk ibu sakit atau abah usik ibu... kalu tak mesti nangis... kadang2 kita org tak blh nak bergurau lebih dpn dia... nanti dia marah N then nangis... suara bila nangis kuat sampai bingit telinga nak dgr... huhuhu sima... oh sima....

ADIK FARAH
adik paling bongsu... umur 10 thn..sekolah sama dengan sima... perangai sebijik mcm lelaki... ganas...lasak...suara kuat...belajr slow skit.. sebb malas.. otak pandai tp malas nak PK..suka sgt buli kakak dia sima... tp sgt syg kakak dia... di sekolah dia kan jaga kakak dia dr kena ganggu... adik yg baik.. mudah minta tlng..dia pantang tgk alat make up... kalu tak habs muka dicat oleh di... make up kalu cantik takpe nie....sampai tak nampk rupa dah... hehehe.. tulah adik ti yang bongsu...

nielah ahli keluargaku... masing2 ada ciri2 yang berbeza...
walau apapun... tie ttp sayangkan diaorg semua...


I LOVE YOU ALL <**>

No comments:

Post a Comment