Monday, October 18, 2010

KeluArGakU YaNg TerCintA

Salam semua...
Hari ni tie nak cite skit ttng keluarga tie..
tie ni...anak no.2 dr 7 org adik beradik..
ada sorang abang dan 2 adik lelaki serta 3 adik perempuan....
tie juga masih ada lagi Ibu dan Abah...
alhamdulilah buat masa sekrg nie ibubapa tie masih lg sihat walafiat....
tie doakan abah dan ibu sihat selalu...(sayang ibuabah)

FATHER
Abah tie dikenali dgn pangilan Di, JJ atau Zuraidi. Asal Pasir Mas, Kelantan. Dilahirkan pada 4 oktober 1957. Sangat gemar makan makanan western food...Abah keje di syarikat kontraktor...yang buat perumahan, jalanraya, dan mcm2 lagi...abah sgt kuat berkeje untuk besarkan anknya...tak sampai hati nak tgk abah keje penat2...Insyallah satu hari nanti tie nak balas jasa abah....Abah tie sangat mengharapkan tie sambug sampai peringkat phD... Insyallah abah, tie akan buat yg terbaik untuk abah dan ibu....

MOTHER
Ibu tie pula berasal dari Singapura dan menetap di Pahang..dikenali sebagai Kak Nor, Nor atau Ibu. Dilahirkan pada 23 February 1959. Sangat suka makan sayur-sayuran...(sebb tu muka ibu tak pernah ada jerawat....tak tipu ye)... Keje di Kelantan Trade Centre bahagian Apartment dan Hotel Budget...Ibu sangat tekun bekerja... asal dapat je gaji habiskan untuk anak2... sampai untuk sendiri pun tak sempat nak guna... betapa besarnya pengorbanan ibu pada kami semua...Ibu seorg yang penyayng pd anaknye...Ibu memberi harapan yang tinggi supaya saya habis belajar dan dapat keje yang baik bg membantu adik2 apabila ibu sudah tiada nanti... (taknak................:-(....)
tp......saya tetap kena kuatkan semangat bg tunaikan janji pd ibu...
Insyallah Amin...

I LOVE MY FAMILY VERY MUCH....muahmuahmuah....<**>

p/s: Esok tie akan sambung untuk cite tentang adik beradik tie pulak.... hari sangat penat.. jd nak tido dulu ye...

GOOD NIGHT ALL...

1 comment:

  1. kambate kak!!! nak jd student xchange cam akak.. :)

    ReplyDelete