Tuesday, October 19, 2010

My FamiLy AgaiN<**>

Hai semua..
Hari ni nak sambg cite semalam....tie nak cite tntg abang tie yg sulung...

ABANG
Abang tie nama gelaran dia chong, pay atau fir...umur dia setahun tua dari tie..
keje sebagai mekanik di bengkel yang blh dikatakan famous arrr...jugak..(Napi Motor)kat kelante. Masih single mingle lgi..seorg yg pemalu dan tak banyk bercakap...antara adik2 tie adalah yg paling rapat dgn dia...makanan kegemaran dia nasi kerabu dgn minummm... minunan manis...(tak takut kena kencing manis)..sape2 yng masih kosong blh la nak berkenaln dgn abang tie..hhehehe

ADIK AMIN
Ini adik tie namanye fahmin.Anak no.3.masih lagi belajar ...tp dah sem akhir di UiTm Shah Alam..ambil jurusan pertanian. sangat suka buat bisness atau keja sendri...dah bertunang dgn org pasir mas. insyallah kalu jodoh panjang akan kawin tahun depan..fahmin nie anak yang baik.. suka bagi nasihat...seorg yg cermat.. nak makan sendiri pun berkira.. hehehe..dia tak suka sgt membazir makanan... kalu ada makanan diats meja yang lebih kat bawah saji.... mesti dia akan habiskan... dia cakap nanti makanan akan nangis ...:-(..baguskan dia...hehehehe

ADIK TINI
tini adik tie no.4..dah keje di syarikat TOYOTA di cawangan kelantan... dah berstatus tunang orang... tunang dia org Tumpat, kelantan.. keje kat Yusmira trading... kedai alat2 kosmetik... jd sape2 yang nak beli kete ke... bayar insuran kete ke... atau apa2 mengenai kete... blh ar minta tlng dia... dan sape2 yang nak beli alat kosmetik ke.. blh la orderr kat tie.. hehehe...tini nie anak yg akan kawin tahun dpn raya cina nanti... jd jemput2 lah dtg ye...

ADIK IMAN
anak no.5 dr 7.. hobi dia suka makan...sekrg belajar di tingktn 2.. thn dpn dah nak PMR..itupun kalu PMR tak dimansuhkan... keje dia kan umah makan, buang smpah, tgk TV dan bantu abah repair kete..sangat suka tgk TV yang jenis berteknologi dan sains... kat astro banyakkan...hari2 tido kul 3pagi sebb nak kena habiskan cite yg dia tgk... sampai g sekolh pun lambat...mujurlah tak kena tahan kat pintu [agar sekolah...tp yang bagusnye dia... selalu je masak untuk adik2 dia makan petng...bila adik balik sekolah makanan dah siap dia masak...TQ iman sebb tlng jaga adik2 ye... muah..

ADIK SIMA
adik yang sangat manja.... lansung tak boleh diusik.... sangat sensitif..tp pandai dalam pelajaran..thn nie dia ambik UPSR... mintak2 dia dapat 5A... sima ni sangat manja dengan ibu... tak blh tgk ibu sakit atau abah usik ibu... kalu tak mesti nangis... kadang2 kita org tak blh nak bergurau lebih dpn dia... nanti dia marah N then nangis... suara bila nangis kuat sampai bingit telinga nak dgr... huhuhu sima... oh sima....

ADIK FARAH
adik paling bongsu... umur 10 thn..sekolah sama dengan sima... perangai sebijik mcm lelaki... ganas...lasak...suara kuat...belajr slow skit.. sebb malas.. otak pandai tp malas nak PK..suka sgt buli kakak dia sima... tp sgt syg kakak dia... di sekolah dia kan jaga kakak dia dr kena ganggu... adik yg baik.. mudah minta tlng..dia pantang tgk alat make up... kalu tak habs muka dicat oleh di... make up kalu cantik takpe nie....sampai tak nampk rupa dah... hehehe.. tulah adik ti yang bongsu...

nielah ahli keluargaku... masing2 ada ciri2 yang berbeza...
walau apapun... tie ttp sayangkan diaorg semua...


I LOVE YOU ALL <**>

Monday, October 18, 2010

KeluArGakU YaNg TerCintA

Salam semua...
Hari ni tie nak cite skit ttng keluarga tie..
tie ni...anak no.2 dr 7 org adik beradik..
ada sorang abang dan 2 adik lelaki serta 3 adik perempuan....
tie juga masih ada lagi Ibu dan Abah...
alhamdulilah buat masa sekrg nie ibubapa tie masih lg sihat walafiat....
tie doakan abah dan ibu sihat selalu...(sayang ibuabah)

FATHER
Abah tie dikenali dgn pangilan Di, JJ atau Zuraidi. Asal Pasir Mas, Kelantan. Dilahirkan pada 4 oktober 1957. Sangat gemar makan makanan western food...Abah keje di syarikat kontraktor...yang buat perumahan, jalanraya, dan mcm2 lagi...abah sgt kuat berkeje untuk besarkan anknya...tak sampai hati nak tgk abah keje penat2...Insyallah satu hari nanti tie nak balas jasa abah....Abah tie sangat mengharapkan tie sambug sampai peringkat phD... Insyallah abah, tie akan buat yg terbaik untuk abah dan ibu....

MOTHER
Ibu tie pula berasal dari Singapura dan menetap di Pahang..dikenali sebagai Kak Nor, Nor atau Ibu. Dilahirkan pada 23 February 1959. Sangat suka makan sayur-sayuran...(sebb tu muka ibu tak pernah ada jerawat....tak tipu ye)... Keje di Kelantan Trade Centre bahagian Apartment dan Hotel Budget...Ibu sangat tekun bekerja... asal dapat je gaji habiskan untuk anak2... sampai untuk sendiri pun tak sempat nak guna... betapa besarnya pengorbanan ibu pada kami semua...Ibu seorg yang penyayng pd anaknye...Ibu memberi harapan yang tinggi supaya saya habis belajar dan dapat keje yang baik bg membantu adik2 apabila ibu sudah tiada nanti... (taknak................:-(....)
tp......saya tetap kena kuatkan semangat bg tunaikan janji pd ibu...
Insyallah Amin...

I LOVE MY FAMILY VERY MUCH....muahmuahmuah....<**>

p/s: Esok tie akan sambung untuk cite tentang adik beradik tie pulak.... hari sangat penat.. jd nak tido dulu ye...

GOOD NIGHT ALL...

Sunday, October 17, 2010

Aku.....:-)

Hai semua..
pangil je saya Tiey...
saya sangat baru dlm dunia blog nie...
dipaksa m'buat blog oleh roomate yang sangat nakal bernama Maf.....
kalu sudi singahlah selalu diblog saya nie...
Insyallah saya akan selalu update blog saya ni....